Paarden

”A great rider can hear his horse whisper

A good rider can hear his horse speak

A bad rider won’t hear his horse if it screams at him.”

 

Paardrijden doe ik al meer dan 30 jaar, maar nog steeds is het, bijna dagelijks, een uitdaging je paard zo te trainen, te gymnastiseren, dat beiden daar optimaal profijt van hebben.

Alles zonder dwang je paard die oefening te laten doen waarbij je voelt dat er iets gebeurd.

Fantastisch, helaas niet altijd makkelijk.

In mijn zoektocht naar optimale training in het rechtrichten van mijn paard heb ik een opleiding gedaan bij de heer Antoine de Bodt (en geef nu zelf voor een deel volgens deze methode les).

Ook van de heer Horst Becker (duitse dressuur trainer) heb ik veel geleerd en les nog steeds een paar maal per jaar bij hem.

Dichtbij klop ik regelmatig aan bij Itz Grijpstra, een allround trainer in dressuur.

Kortom nooit ophouden te scholen. Een spiegel vanaf  de grond is altijd nodig.

Fabian, Fries ruin, geboren in 1992 als veulen hier gekomen. Samen hebben we veel plezier beleefd met wedstrijden tot M2, aangespannen- en het rijden in Dameszadel. Heden heeft hij wat last van zijn gewrichten daarom nog steeds dagelijks gymnastiek.

Hannes E., Fries ruin geboren in 2002, als 3 jarige hier gekomen. Nu rijden we samen bij de Friezengroep Nemo’s Bern individueel dressuur, en carroussel. En ook met hem Dameszadel.

Devica, vader Akhal-Teke (Kaganat), moeder Kwpn merrie (Farrington), geboren in 2008, als veulen hier gekomen en als 3 jarigen zadelmak gemaakt.

Het paard met toekomst!